Ga je mee op reis?


De Trancereis naar Avalon met Morgana

Op 7 november 2018 (her)startte ik vanuit mijn huis een nieuwe serie workshopavonden met geleide meditatie en trancereizen. Er zijn tot nu toe al twee van dit soort avonden geweest en voor 2018 heb ik nog drie gepland.

Tijdens de geleide meditatie is er eerst gelegenheid om in je eigen energie te komen en je bewust te worden van je eigen verbinding met de aardekern en de zon. Daarmee heb je een goede basis om ‘in eigen kracht’ te zijn. Je maakt ook de ruimte rondom jezelf energetisch schoon zodat je echt in je eigen ritme kan komen, niet gehinderd door (gedachten over) andere mensen of zaken.

Daarna speel ik op mijn magische drum met begeleidend lied, de drum, die onder meer in Peru en Glastonbury is ingewijd.

Daarna maken we een trance reis om te ontdekken welke mythische kracht, welke innerlijke wijsheid in ons geactiveerd mag worden en waarom.

Morgana

Op die eerste workshopavond was dat de kracht van Morgana, die ons mee wilde nemen naar Avalon. Ik zal zo goed mogelijk beschrijven hoe de reis gegaan is, maar het beste is uiteraard om zoiets zelf te ervaren. Want ik beschrijf de reis, niet jouw ervaring.

Morgana kwam om ons bewust te maken van de integratie van drie aspecten van onszelf, namelijk het kind, de volwassenen en de oudere. En hoe je deze aspecten, wanneer je ze integreert, in kan zetten op dit moment in je leven.

Deze drie aspecten omschrijf ik als:

1. Het jonge, onbevangene, het ‘zuivere’ aspect, het object, het kind.

2. Het actieve, scheppende en ook het subject, het geleide, de volwassene.

3. het beschouwende, wijze, soms onbegrijpelijke beslissingen nemende, het einde kunnen maken aan iets, macht hebben, het onderwerp, de leider, de oudere.

Deze drie aspecten hebben we als mens allemaal in ons, of we nu een kind, een volwassene of een oudere zijn. De integratie, omarming van al deze 3 aspecten, is een vierde ‘kracht’ en daar staat Morgana heel sterk voor: volg je eigen ritme, je eigen kracht. En niet dat van anderen.

Avalon

En zo werd iedereen uitgenodigd om mee te gaan naar Avalon. Daar aangekomen, bij de oever van een mistig meer kwam uit de nevelen een bootje met Morgana als stuurvrouw. Zij wilde ieder van ons meenemen. Ik had ook een paar appels uit eigen tuin op de schaal in het midden van onze groep gelegd. En ik vroeg ieder dan ook aan Morgana een appel te geven voor de overtocht.

Avalon kun je situeren rond de heuvel, de ‘Tor’, bij Glastonbury, aan de voet van de heuvel is ook een appelboomgaard. Het woord ‘Avalon’ zou ook een verbinding hebben met het woord ‘apple’. Bij de Dryaden, de boomgeesten, staat de appel ook symbool voor geduld, of beter gezegd: het juiste moment, wanneer de appel rijp is oogst je hem. Niet te vroeg, niet te laat.

De kelder in de toren

De trance reis maak je altijd in je eentje, daarom beschrijf ik de reis verder in de ‘je’ vorm:

Je zit nu in de boot bij Morgana, die je naar het eiland van Avalon brengt. Wanneer je bij land aankomt stap je uit en je loopt een heuvel op. Bovenop die heuvel staat een toren. Deze toren heeft aan de voor en achterkant een grote poort. Wanneer je de poort doorgaat kijk je naar boven en je ziet de lucht. Je kijkt naar beneden en je ziet een trap, die naar een onderliggend gewelf leidt. Je gaat de trap af, steeds dieper en dieper totdat je bij een deur komt. Als je wilt mag je door die deur gaan. Eenmaal binnen ben je in een keldergewelf.

Er staat een oude kist. Je doet het deksel open en er ligt een groot boek in. Dit boek pak je uit de kist en je slaat het open. Hier lees je (of je ziet beelden van) wat op dit moment jouw aandacht nodig heeft. Dat kan een taak zijn of een situatie. Je slaat het blad om en je ziet eerst een lege bladzijde, dan verschijnen er woorden of beelden, die je kunnen helpen om datgene wat jouw aandacht nodig heeft helderder te maken. Het zal je laten zien wat je nodig hebt om je werk of de taak, die nu urgent is, voort te zetten of hoe je je diepste verlangens verder vorm kunt geven. Wanneer je voldoende hebt gelezen sluit je het boek weer en legt het in de kist. Dan kijk je nog eens rond in de kelder en observeer rustig hoe het er nu uitziet. Je gaat weer door de deur de trap op. Rustig observerend. Je komt in de toren uit en kijkt nog een keer naar boven en naar de binnenkant van de toren. Dan loop je weer de heuvel af naar de oever waar Morgana met haar bootje op je wacht. Je geeft haar weer een appel en ze zet je over naar waar je vandaan kwam, waar je nu bent.

Je komt langzaam weer in je gedachten, in het nu en in je lichaam, die je weer kunt bewegen, de plek waar je nu bent. Als je wilt kun je wat opschrijven of je verhaal kort delen, maar het is ook helemaal goed wanneer je het voor jezelf wilt houden.

Het was voor iedereen een heldere reis en een betekenisvolle ervaring. Ook voor mij, ik kreeg in ieder geval heel helder dat ik deze workshops door moet zetten. Dat ik die wijze vrouw in mij, die soms ook een heks is of best dominant of irritant kan zijn, ruimte mag geven. En dat deze trancereizen voor iedereen, die daar voor open staat, een prachtig middel zijn om weer gesterkt verder te gaan op je levenspad. Met antwoorden uit je eigen innerlijke wijsheid (waarvan je soms de vraag nog niet eens helder had ;)).

Komende workshops

In 2018 zijn er nog drie Workshopavonden met trancereis gepland naar weer andere bestemmingen op: woensdag 21 en 28 november en 12 december. Vanaf 19.30 uur. Bijdrage € 20,- per avond.

Aanmelden via een mail naar: courant@jolandasetz.com

Je bent van harte welkom!


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Nieuwsbrief
Over mij

Jolanda Setz

Lees hier meer over mij, mijn achtergrond en mijn visie/aanpak.

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Agenda

Iedere dinsdag en donderdag:

 

Individuele sessies of balansbehandelingen op afspraak:

 

06-41198567.

of: courant@jolandasetz.com

Workshops gaan weer van start na opheffing van de Corona maatregelen.

Blog

Wil je meer lezen over wat mij bezig houdt, waar ik mee bezig ben?

 

Lees mijn blog

Midzomer: De Kracht van de Zwaan

June 16, 2019

1/10
Please reload

Courant Coaching: voor een betere balans, meer verbinding en een succesvoller en vreugdevoller leven, zowel privé als op het werk.

Volg me op Facebook en LinkedIn

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon