Antwoord van de Krokus en de Kat


De kikker in de tuin met bloeiende krokussen

In oktober stopte ik krokusbolletjes voor mijn tuinkikker in de grond en ik sprak de hoop uit dat wanneer ze zouden bloeien in het voorjaar er een nieuwe liefde in mijn leven zou zijn. De krokussen staan nu, bij het begin van de lente, volop in bloei, maar er is geen nieuwe geliefde verschenen. Had ik de kikker moeten kussen? Of moet ik met andere ogen kijken? Laten niet allerlei fijne mensen in mijn omgeving zichzelf van een liefdevollere kant zien? En is dat niet nog mooier dan een exclusieve liefde, die wellicht weer zal verdwijnen?

Ik vroeg het aan het zwanenpaar, dat voorbij zwom, nu zonder hun uitgebreide achttallige kinderschaar van vorig jaar. De ene zwaan blies naar me. Zou dat het mannetje zijn? De andere zwaan kantelde de mooie kop en keek me schuin aan. Zwanen zijn boodschappers tussen het aardse en het spirituele, zo weet ik uit de Keltische traditie.

Mijn kat rekte zich behaaglijk uit in het lentezonnetje. Ze rolde door het zand en gaf me kopjes. Door haar gespin hoorde ik: 'Lekker doen wat goed voelt en vooral alles wat je aangenaam vindt kopjes geven. En de beste geliefde, dat ben je zelf in verbinding met de omgeving. Dan is je hele omgeving je geliefde.'

Ik geloof dat de vrolijke krokussen en de dieren me een duidelijke boodschap meegeven: geniet met volle teugen en wees je eigen geliefde.

Ik ga maar eens zonnebloemenpitten zaaien, gewoon om straks in de zomer van mooie zonnebloemen te genieten zoals nu van mijn prachtige krokussen.


31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Nieuwsbrief
Over mij

Jolanda Setz

Lees hier meer over mij, mijn achtergrond en mijn visie/aanpak.

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Agenda

Iedere dinsdag en donderdag:

 

Individuele sessies of balansbehandelingen op afspraak:

 

06-41198567.

of: courant@jolandasetz.com

Workshops gaan weer van start na opheffing van de Corona maatregelen.

Blog

Wil je meer lezen over wat mij bezig houdt, waar ik mee bezig ben?

 

Lees mijn blog

Midzomer: De Kracht van de Zwaan

June 16, 2019

1/10
Please reload

Courant Coaching: voor een betere balans, meer verbinding en een succesvoller en vreugdevoller leven, zowel privé als op het werk.

Volg me op Facebook en LinkedIn

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon