Winterstilte slechts schijn


De kortste dag is geweest en de winter begint. Dat heb ik altijd bijzonder gevonden, dat Sinterklaas eigenlijk in de herfst komt en dat de winter pas echt begint wanneer de dagen weer lengen. En toch is het zo. Nu is het echt winter. De windrichting van het Noorden hoort daarbij, de fase van verstilling, van terugtrekken in je eigen essentie. De kracht van de nieuwe maan. Het kan soms lijken dat alles tot stilstand komt in de winter, maar niets is minder waar. Juist in de winter zijn de structuren beter te zien. Van bomen bijvoorbeeld. In de winter is het belangrijk om in die innerlijke stilte te luisteren naar de stem van je eigen ziel (voorzover je dat zo kunt benoemen). Het meest essentiële in jezelf met de diepere levensvragen zoals: zit ik nog wel op mijn pad of ben ik een zijpad ingeslagen? Loop ik nog wel mijn eigen pad of ben ik meegelopen met iemand anders? Klopt mijn werk nog bij mijn (ziels)ambitie? Is mijn relatie of juist mijn alleen-zijn nog voedend voor me? Dit zijn diepe vragen, die juist in de winter tot op een diepere laag beantwoord kunnen worden.

Laatst was ik naar de film "Down to Earth". De film gaat over een gezin met drie jonge kinderen, die zonder een plan de wereld intrekken op zoek naar 'the Earthkeepers'. En die vonden ze, in alle uithoeken van de wereld. Een van de meest aansprekende vond ik een oude indiaan, die de naam "Hij die luistert" droeg. Zijn wijsheden kennen we in feite allemaal wel. En zijn grootste wijsheid zat in zijn naam: Hij, die luistert. Dat luisteren met intuïtieve oren, het luisteren naar datgene wat ons allemaal beweegt en ons coordineert op aarde. Zodat we allemaal ons ding kunnen doen en elkaar daarbij van dienst zijn. Allemaal lekker courant bezig zijn. Liefdesenergie in de praktijk brengen. En dat, zo merk ik zo vaak, lukt alleen als je kan en wil en ook durft te luisteren met je intuïtieve zintuigen. Dan ontdek je de grotere waarheden, voor jezelf en de wereld om je heen. Dat is energetisch waarnemen. Dat is de verbanden zien op een heel subtiel niveau en op grond daarvan je keuzes maken.

Dit is bij uitstek een activiteit om in de winter, bij nieuwe maan te doen. En de grootste uitdaging zit 'm dan in het niet-doen. Het actief open staan voor de stem van je ziel, rechtstreeks uit de bron. Voor die impulsen, die bij jou willen landen omdat ze zo belangrijk voor jou eigen levenspad zijn op dit moment in je leven. De stilte is schijn, de stem is subtiel. Aan het einde van deze maand, op 29 december, is het weer nieuwe maan. Een dag om de stilte tot je te laten komen.

Bij een energetische coachingsessie geef je mij toestemming om naar de subtielere energie van jouw wezen te kijken. Doordat ik deze aan je beschrijf zullen de dilemma's op je levenspad helderder worden. een reading wordt dit daarom genoemd. Omdat ik het voor je 'lees' en vertaal. Ik ben meer een zij-die-kijkt type ;).

Een mooie winterstilte vol innerlijke beweging voor ons allemaal, dat is mijn wens voor 2017. Met energetische groet, Jolanda


22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Nieuwsbrief
Over mij

Jolanda Setz

Lees hier meer over mij, mijn achtergrond en mijn visie/aanpak.

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Agenda

Iedere dinsdag en donderdag:

 

Individuele sessies of balansbehandelingen op afspraak:

 

06-41198567.

of: courant@jolandasetz.com

Workshops gaan weer van start na opheffing van de Corona maatregelen.

Blog

Wil je meer lezen over wat mij bezig houdt, waar ik mee bezig ben?

 

Lees mijn blog

Midzomer: De Kracht van de Zwaan

June 16, 2019

1/10
Please reload

Courant Coaching: voor een betere balans, meer verbinding en een succesvoller en vreugdevoller leven, zowel privé als op het werk.

Volg me op Facebook en LinkedIn

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon