Treffende Wijsheden


IMG_1510.JPG

Wanneer ik over de Blaak in Rotterdam fiets kom ik ze overal tegen: de treffende wijsheden. Op een gebouw staat in neon licht: " Alles van Waarde is Weerloos", een dichtregel van Lucebert. Er is een tijd geweest dat ik verdrietig werd van deze woorden. Een tijd toen ik mezelf weerloos voelde tegenover alle negatieve opmerkingen van anderen over waar ik mee bezig ben als energetisch werker. Terwijl ik mezelf wel waardevol voelde en diep vanbinnen wist dat ik op de goede weg was. Nu, jaren later, fiets ik er glimlachend voorbij: tja, alles van waarde is wellicht weerloos, so what? Ik kan me goed weren als dat nodig is. Alleen niet met woorden of discussie, maar met daden en me verbinden met mensen op dezelfde golflengte. Het liefst met mensen die hun waarden willen delen zonder meteen het met elkaar eens te hoeven zijn. Even verderop aan de Blaak staat de Kunstacademie en hierop staat de spreuk: " I have to change to stay the same". Van die treffende wijsheid word ik iedere keer weer blij als ik 'm lees: diep van binnen blijf je dezelfde essentie houden en om die te behouden is het belangrijk om steeds mee te bewegen met alle omstandigheden om je heen. Als het oog van de storm. Tenminste, zo leg ik de spreuk uit. En dat lukt me tot nu toe redelijk.

Een jaar of tien geleden werkte ik voor een centrum voor persoonlijke groei en op de website zette ik iedere week een "wijze' spreuk, vaak van internet geplukt, met daarachter de naam van degene, die de spreuk op zijn naam had staan. Zoals: 'Wees de verandering, die je wilt zijn in de Wereld (Gandhi). Er kwam nooit een reactie. Op het moment dat ik zag dat zelfs op Conimex pakjes en bekers van een koffie keten wijze spreuken stonden wilde ik er eigenlijk mee ophouden. Hierover filosoferende keek ik naar mijn spelende zoontje van 5, die ronddraaide op het gras. Toen hij stopte zei hij tegen me: " Mam, pas als je zelf heel snel ronddraait zie je dat de aarde draait".

Dat was de laatste 'spreuk van de week' die ik op die website gezet heb. Met daarachter natuurlijk zijn naam en leeftijd. Nog nooit zoveel leuke reacties gehad!


8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Nieuwsbrief
Over mij

Jolanda Setz

Lees hier meer over mij, mijn achtergrond en mijn visie/aanpak.

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Agenda

Iedere dinsdag en donderdag:

 

Individuele sessies of balansbehandelingen op afspraak:

 

06-41198567.

of: courant@jolandasetz.com

Workshops gaan weer van start na opheffing van de Corona maatregelen.

Blog

Wil je meer lezen over wat mij bezig houdt, waar ik mee bezig ben?

 

Lees mijn blog

Midzomer: De Kracht van de Zwaan

June 16, 2019

1/10
Please reload

Courant Coaching: voor een betere balans, meer verbinding en een succesvoller en vreugdevoller leven, zowel privé als op het werk.

Volg me op Facebook en LinkedIn

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon