TIJD


TIJD

Voor mijn gevoel is het 'ineens' half september, het najaar is bijna begonnen. Hoewel het nog zomer lijkt. Die lange zomer, die in juni nog zo lang en eindeloos leek en in augustus afwezig leek is ineens bijna voorbij. Het gekke van tijd is, dat als je er 'in' zit het eindeloos kan duren en soms heel snel gaat. Rationeel denk ik dan: 'dat kan niet, want tijd is altijd hetzelfde, het is mijn perceptie'. Maar ach, ook perceptie is natuurlijk waar. De ervaring van tijd is voor mij meer waard dan de rationele gedachte dat iedere seconde dezelfde tijdseenheid zou zijn. Tijd heelt, tijd vliegt, je kunt de tijd vergeten, tijd kan kruipen, tijd kan even stilstaan, je kunt geen tijd hebben of zeëen van tijd. Met tijd kun je alle kanten op. In het leven is er altijd tijd. Tijd betekent prioriteit.

Een mooie uitdrukking vind ik 'uit de tijd stappen' voor 'dood gaan'. Wat niet wil zeggen dat je altijd (bijna) dood hoeft te gaan om tijdloosheid te ervaren. Dat kan ook in een meditatie, tijdens een trancereis of gewoon als je ergens helemaal met hart en ziel mee bezig bent. Als je in 'flow' bent.

Geïnspireerd wordt dat ook wel genoemd. Als je de verbinding met de spirituele energie helemaal open hebt staan en als het je lukt om dat handen en voeten te geven in wat je op aarde neerzet. Deze heerlijke toestand, die eigenlijk iedereen wel heel graag wil bereiken, ik in ieder geval wel, is tegelijkertijd best moeilijk om te bereiken tijdens dagelijkse bezigheden.

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Voor mij is dat vooral afleiding, het idee 'geen tijd' te hebben omdat er andere urgente zaken aan de poort rammelen, geen zin in de emotionele impact en een lichte faalangst, waardoor ik denk dat het meteen 'goed' moet zijn. Dit is een overtuiging, die ik nog niet helemaal uit mijn systeem heb en beschouw als de belangrijkste reden dat ik niet altijd geïnspireerd ben, maar mij ook laat leiden door mijn ratio, mijn emoties of materiële omstandigheden. En dat is uiteindelijk ook weer prima.

Als mens ben ik niet alleen maar ziel tenslotte. En ook geen optelsom van ziel, ratio, emoties en lichaam, maar meer een verbinding tussen die vier aspecten. En de tijd...die speelt een rol om de timing in orde te krijgen: in welke omstandigheden put ik uit welke elementen in mijzelf om volledig in mijn eigen kracht te staan op het relevante tijdstip?

Dat is mijn uitdaging vandaag.

In mijn volgende blog ga ik verder over de Kracht van het Wiel, die eeuwenoude wijsheden bevat over het in je eigen kracht staan in het midden van je leven geholpen door de elementen en andere natuurkrachten zoals de windstreken, de zon, de aarde, de maan, de vogels en de planten en bomen.

En door Tijd en Ruimte.


1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Nieuwsbrief
Over mij

Jolanda Setz

Lees hier meer over mij, mijn achtergrond en mijn visie/aanpak.

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Agenda

Iedere dinsdag en donderdag:

 

Individuele sessies of balansbehandelingen op afspraak:

 

06-41198567.

of: courant@jolandasetz.com

Workshops gaan weer van start na opheffing van de Corona maatregelen.

Blog

Wil je meer lezen over wat mij bezig houdt, waar ik mee bezig ben?

 

Lees mijn blog

Midzomer: De Kracht van de Zwaan

June 16, 2019

1/10
Please reload

Courant Coaching: voor een betere balans, meer verbinding en een succesvoller en vreugdevoller leven, zowel privé als op het werk.

Volg me op Facebook en LinkedIn

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon