De energie van de Mammoetboom


De energie van de Mammoetboom wordt in mijn Dryaden handboek in verband gebracht met losmaken.

Soms is de werkelijkheid zo groot of verpletterend, absurdistisch, dat het nog nooit in een verhaal gezet is, zelfs nooit in een verhaal te zetten is. Kijk dan naar de Mammoetboom, die staat voor losmaken. Een actieve handeling. Als je je voortdurende gevoelens van frustratie over wat dan ook in jezelf de vrije hand hebt gegeven kunnen ze gaan woekeren en dat kan leiden tot het tegenovergestelde van teveel aandacht: namelijk onverschilligheid. Maar je eigen kracht, je wezenlijke essentie, houdt van milde warmte. Niet van het te hete vuur van haat of het onderdrukkende gevoel van een vulkaan, die op uitbarsten staat. Nee, milde warmte.

Nieuwe levensenergie haal je dan uit verschil kunnen maken, verschilligheid. En dat betekent meestal dat je weetvoelt wanneer je ergens geschikt voor bent en wanneer je je ergens intensief mee bezig moet houden en ook wanneer je je er juist van los moet maken. Wanneer je het weer over kunt laten. Bewust losmaken van iets of iemand is een actief proces. Het is een daad van liefde, vooral als je voelweet dat hetgeen je loslaat beter af is zonder jouw vasthouden en dat het ook voor jezelf uiteindelijk beter is. Door een bepaalde pijn heen gaan, dat is soms wel nodig.

Maar een mammoetboom geeft die energie. In het Arboretum in Rotterdam staan een paar prachtige mammoetbomen voor als je het een keer fysiek wilt voelen.


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Nieuwsbrief
Over mij

Jolanda Setz

Lees hier meer over mij, mijn achtergrond en mijn visie/aanpak.

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Agenda

Iedere dinsdag en donderdag:

 

Individuele sessies of balansbehandelingen op afspraak:

 

06-41198567.

of: courant@jolandasetz.com

Workshops gaan weer van start na opheffing van de Corona maatregelen.

Blog

Wil je meer lezen over wat mij bezig houdt, waar ik mee bezig ben?

 

Lees mijn blog

Midzomer: De Kracht van de Zwaan

June 16, 2019

1/10
Please reload

Courant Coaching: voor een betere balans, meer verbinding en een succesvoller en vreugdevoller leven, zowel privé als op het werk.

Volg me op Facebook en LinkedIn

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon